Gå vidare här - beställ på www.systembolaget.se!

Champagne de Castelnau Reserve Brut

Artikelnummer: 76191Champagne de Castelnau Resérve Brut

Exceptionell champagne med speciellt signum!

Champagne de Castelnau har sitt ursprung i Epernay. Castelnau grundades 1916, under första världskriget och namnet skapades för att hedra en hyllad fransk general, General Edouard de Curières de Castelnau som vann slaget om Champagne. I tre generationer ägdes Castelnau av en familj från Epernay, 2003 gick ägandet över till en grupp vinodlare från Reims som såg potentialen i Castelnau och idag förfogar gruppen över 900 ha, uppdelat på 149 olika byar (crus). Många av byarna är Grand Cru eller Premier Cru klassificerade och är utspridda från Montaigne de Reims ner till Aube.

Källarmästaren heter Elisabeth Sarcelet och hon ser till att vinerna behandlas med största omsorg och respekt. Skörden sker på traditionellt vis, med presshus ute i vingårdarna för att druvorna inte ska behöva transporteras i onödan. Alla 149 vingårdslägen handskördas separat och när juicen kommer till vineriet i Reims så provas all juice av källarmästare Elisabeth Sarcelet och hennes team, för att avgöra vad som ska ingå i Castelnau. Enbart 7 % av all juice går till Castelnau, resterande säljs till flertalet stora champagnehus. På detta vis säkerställer de att bara den bästa juicen så småningom blir till Champagne de Castelnau.

Castelnau har ända sedan starten 1916 varit kända för att göra exceptionella viner med sitt speciella signum; de lagras ovanligt länge på sin jästfällning vilket ger champagner med fyllig kropp, lång längd och stor komplexitet. Brut Reserve lagras till exempel sex år på sin jästfällning.

Prisad champagne

Champagne de Castelnau - Champagnen som har vunnit hela 8 medaljer i prestigefulla tävlingar finns nu tillgänglig för beställning!

En fantastiskt lyxig, krispig champagne som med sina smaker av grillad brioche, citrusfrukter, persika och mogen aprikos passar perfekt till härliga fisk- och kycklingrätter.

Produktfakta

Artikelnr 76191
Pris 329 kr
Volym 750 ml
Alkoholhalt 12.5 %
Ursprung Champagne, Frankrike

Det här tipset är en annons i samarbete med Vinguiden.