Gå vidare här - beställ på www.systembolaget.se!

Gustav Organic

Artikelnummer: 6950Gustav Organic

En gammal favorit med ny etikett!

Ekologiskt och veganmärkt vin i ny förpackning

En gammal favorit har fått en ny etikett, samma goda vin men med ny etikett och hör nu ihop med Gustav Riesling Kabinett (nr 6003, 69 kr) som sedan länge finns på Systembolaget. Gustav Organic är gjort på druvorna riesling, elbling och müller-thurgau och har den smakliga alkoholhalten på 8,5%. Det gör vinet till en perfekt matchning till asiatisk mat som ofta innehåller hetta och sötma. Vinet är både ekologiskt och veganmärkt.

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968 och bytte namn 1986 till Moselland. 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och självklart Mosel där huvudkontoret ligger.

Vinmakaren är den unga och kreativa Dominik Meyer. Moselland har ett mycket gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar. Efterfrågan på ekologiska viner har länge varit stor i Sverige och därför tog Moselland ett strategiskt beslut för många år sedan att få vinbönderna att gå över till ekologisk odling. Marken måste vara fri från kemikalier under minst tre år innan det kan gå över till ekologiskt odlade druvor.

Doft och smak

Vinet har en druvig smak med sötma, inslag av päron, honungsmelon och citrus.

Passar till

Vinet ska serveras svalt vid cirka 6-8° C till lättare rätter av fisk eller skaldjur, asiatisk mat eller som sällskapsvin.

Produktfakta

Artikelnr 6950
Pris 69 kr
Volym 750 ml
Alkoholhalt 8.5 %
Sockerhalt 45 g/l
Förslutning Skruvkapsyl
Ingrediens Riesling, elbling och müller-thurgau
Årgång 2018
Ursprung Mosel, Tyskland

Det här tipset är en annons i samarbete med Vinguiden.